8 Methoden voor het reinigen van edelstenen

Edelstenen zijn al eeuwen en generaties ongelooflijk geliefd in onze spirituele en holistische gemeenschap. Ze hebben tenslotte de kracht om onze frequentie te veranderen, ons te genezen, ons te leiden en ons precies te voorzien van wat we energetisch nodig hebben. Altijd en overal. 

Het reinigen van kristallen is een essentiële stap om ze te gebruiken voor genezing en het verhogen van onze vibratie. Elke keer dat we een kristal of edelsteen gebruiken, absorbeert en transmuteert het energie om in ons voordeel te werken.

Als we weten hoe we edelstenen moeten reinigen en goed voor onze kristalcollectie en sieraden moeten zorgen, kunnen we er daarom het beste uit halen.

Edelstenen reinigen met trilling en geluid

Waarom moet ik mijn kristallen reinigen?

Kristallen helpen ons om onze vibratie te verhogen en te verbeteren. Ze absorberen gemakkelijk energieën om zich heen en zijn ongelooflijk gevoelig voor veranderingen in frequentie. Om hun genezingspotentieel maximaal te houden, is het essentieel dat we goed voor ze zorgen.

 

Ze absorberen negativiteit

Edelstenen absorberen en transmuteren voortdurend negatieve energie in positieve energie. Dus als we ze gebruiken zonder ze te reinigen, verzwakt het hun vermogen om op hun maximale genezingspotentieel te werken.

Het langdurig blootstellen van een edelsteen aan een bron van negativiteit blokkeert zijn helende vermogen niet; maar het kan zijn volledige vermogen om te genezen en te transformeren afzwakken, dus weten hoe edelstenen gereinigd moeten worden, is een cruciaal aspect van kristalgenezing en -verzameling.

 

Een gereinigd kristal is een krachtig kristal

De reinigen van uw kristallen, brengt kristallen terug in hun natuurlijke staat en versterkt hun helende vermogen. Kristallen worden gevormd onder invloed van oersterke natuurkrachten. Wanneer een edelsteen in contact komt met een natuurlijke bron van hoge trillingen, laat hij het oude los en bereidt hij zich voor op frisse, heilzame energie.

 

Hoe edelstenen te reinigen: 8 eenvoudige methoden

Het gebruik van kristallen vereist kennis over hoe nieuwe kristallen gereinigd dienen te worden en over hoe ze hun genezingspotentieel kunnen aansterken, aanvullen en maximaliseren.

Met aandacht uitgevoerde reinigingsrituelen en zegeningen hebben een ongelooflijke impact op kristallen en edelstenen. Deze rituelen genezen niet alleen, ze kunnen ook worden gebruikt om kristallen op te frissen en lage, negatieve trillingen erin te elimineren.

Geselecteerde heilige voorwerpen, de natuur, spirituele hulpmiddelen en de kracht van onze eigen positieve vibratie zijn ongelooflijke bronnen van positieve energie en kunnen ons helpen bij dit reinigingsproces.

 

Geluid

Elk geluid heeft zijn eigen vibratie en klankschalen zijn ontworpen om een ​​hoog vibrerend geluid te produceren dat een diepgaande invloed heeft op edelstenen.

Kristallen klankschalen bieden een manier om de kracht van vibratiegeluidstherapie te gebruiken om ons leven en de heilzame eigenschappen van onze kristallen te verbeteren. Omdat ze vaak zelf van helende edelstenen zijn gemaakt, combineren ze de frequentie van geluid met kristalkwaliteiten om andere kristallen in balans te brengen.

Dankzij geluidszuivering en het gebruik van deze methode voor het reinigen van edelstenen, helpen klankschalen om kristallen voor te bereiden op een nieuwe genezingscyclus, waardoor hun helende vermogen wordt hersteld.

 

Intentie

Er is niets dat de kracht van intentie niet kan transformeren. Alles is samengesteld uit energie, wat niets meer is dan bewustzijn. Dat betekent dat je kristallen energie hebben en dat geldt ook voor je gedachten. En dat betekent dat ook je gedachten de kracht hebben om je kristallen te reinigen.

Edelstenen zijn ongelooflijk resonerend met positieve trillingen. Door een duidelijke intentie te stellen die afkomstig is van een plaats van vrede, positiviteit en sereniteit, kan die positiviteit de negatieve vibraties die het kristal voor ons heeft geabsorbeerd, overmeesteren.

 

Andere kristallen

Sommige kristallen hebben het vermogen om als energiebatterijen voor anderen te fungeren. Bergkristal staat niet alleen bekend om zijn helende eigenschappen, maar ook om zijn vermogen om de kracht van andere kristallen te versterken. Grote stukken amethist en citrien zijn enkele van de beste stenen voor het reinigen van andere stenen.

Om te weten hoe je edelstenen kunt reinigen met andere kristallen, begin je met het plaatsen van een van deze kristallen naast een kristal dat gereinigd moet worden en laat je hun energie verstrengelen. Dit zal helpen de energie in balans te brengen, energetische resten op te ruimen en je favoriete edelsteen voor te bereiden op nieuw gebruik.

 

Rook

Salie, Palo Santo en wierook worden al eeuwenlang gebruikt voor reinigingsdoeleinden en spirituele beschermingsrituelen. Ze hebben de kracht om de energie voor ons te zuiveren en te transmuteren. Op deze manier worden kristallen te gereinigd en zullen energetische blokkades opgeheven worden, geabsorbeerde negativiteit verwijderd worden en edelstenen energetisch versterkt worden, zodat ze ons hun hoogste niveau van genezing kunnen bieden.

Edelstenen reinigen met wierook of rook

 

Water

Een van de fundamentele elementaire krachten, water, is een Sterke zuiverende kracht die nieuwe energie genereert en kristallen helpt zich ermee te verbinden. Door diepe reiniging spoelt het verzamelde negativiteit weg, verhoogt het de vibratie, nodigt het uit tot sereniteit en helpt het een kristal terug te brengen in zijn natuurlijke staat.

Niet alle kristallen kunnen in water worden gereinigd, omdat sommige in water worden afgebroken. Check dan ook eerst of uw kristal veilig in water gereinigd kan worden.

  

Zout

Zout heeft ongelooflijke absorberende eigenschappen en is een krachtige katalysator voor energie-uitwisseling. Het gebruik van zout in een reinigingspraktijk helpt om alles dat de kracht van kristallen belemmert op te ruimen omdat het zout alle negativiteit opneemt die het kristal heeft geabsorbeerd.

Net als water reageren niet alle kristallen goed op zout. Daarom is het cruciaal om te weten hoe je edelstenen reinigt op een manier die in overeenstemming is met hun aard en om te controleren of je kristal reageert met zout voordat je verder gaat.

 

Maanlicht

De maan heeft magische krachten. Het symboliseert intuïtie en de stille goddelijke vrouwelijke kracht. Haar licht kan helpen het natuurlijke helende vermogens te herstellen. Door het kristal 's nachts bloot te stellen aan maanlicht, vooral tijdens de volle maan of een nieuwe maan, vergroot het zijn potentieel om onze realiteit te genezen en te transformeren.

Edelstenen reinigen met maanlicht

 

Zonlicht

Een symbool van licht en leven, de zon is een krachtige natuurlijke kracht die kan genezen, verheffen en reinigen.

Als je je afvraagt ​​hoe je edelstenen met zonlicht kunt reinigen, stel je kristal dan gewoon een tijdje bloot aan direct zonlicht en laat het in de zonnestralen weken.

Sommige kristallen, zoals amethist, rozenkwarts, larimar en citrien, vervagen echter wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht en werken beter bij maanlicht.

 

Hoe vaak moet je je kristallen reinigen?

Hoe meer een kristal wordt blootgesteld aan verschillende invloeden, hoe meer energie het opneemt. Om de vibratie op het hoogste niveau te houden, is het essentieel om je stuk regelmatig te reinigen.

 

Reinig het elke 10 tot 15 dagen

Elk kristal moet minstens om de 10 tot 15 dagen worden gereinigd, zelfs als je het niet actief gebruikt voor meditatie en genezing. Het twee keer per maand ritueel zuiveren van je kristallen zorgt voor frisse, positieve energie in je leven en ondersteunt de stroom van heilzame energie.

Je kunt elke methode kiezen om edelstenen te reinigen die resoneren met uw kristal. Methodes mixen kan ook.

 

Reinig het om en om gebruik

Hoewel het niet nodig is, is het reinigen van een kristal na elk ander gebruik een goede manier om ervoor te zorgen dat het altijd op een gewenste frequentie trilt. Dit helpt de helende eigenschappen te versterken, vooral in turbulente tijden.

 

Reiniging na grote energieverschuivingen

Om ten volle van de voordelen te genieten, reinigt u uw kristal elke keer dat het in contact komt met overweldigende negatieve energieën of met een ander persoon. Ook als u uw edelstenen draagt ​​terwijl u een helende of energetische verschuiving ondergaat, is een reiniging noodzakelijk.

 

Laatste gedachten

Zorg goed voor je kristallen en je kristallen zullen goed voor jou zorgen. Door kristallen te reinigen en op te laden, kan de positieve en helende energie, ongeremd en vrij van oude energieën, door ons lichaam stromen.

Terug naar blog