Alles over Tijgeroog

Wat is Tijgeroog?

Tijgeroog is een lid van de Chalcedoon-mineraalfamilie. Het heeft een zijdeachtige glans en een ondoorzichtige transparantie. Tiger's Eye is gewoonlijk een metamorf gesteente dat wordt geleverd in de kleuren roodachtig bruin met ijzeren strepen. De betekenis van Tijgeroog is zelfvertrouwen en innerlijke kracht.

De oorsprong van Tiger's Eye

- Traditioneel gebruikt om vloeken af ​​te weren;
- Een beschermend amulet;
- Ooit beschouwd als kostbaarder dan goud;
- De kracht en moed van de koningin van de jungle;

Bijgenaamd The Shapeshifter, nodigt de aardse rijke en nieuwsgierige edelsteen van Tiger's Eye de drager uit om hun innerlijke kracht, persoonlijke wilskracht te omarmen en een beroep te doen op de krachten van bescherming. Gekleurd met gouden banden, zandvlekjes en vlekken van inktzwart en bruin - er is geen twijfel over de wilde kracht en energie die in deze steen te vinden is. Traditioneel werd de Tiger Eye Gemstone gedragen als een beschermend amulet tegen de krachten van het kwaad. Er werd gezegd dat het vloeken zou afweren en de drager zou beschermen tegen slechte wensen. Maar afgezien van de beschermende krachten, heeft de Tijgeroog een hele reeks helende eigenschappen.

Van de grote kattenlanden van Zuid-Afrika, de kruideneilanden en tuimelende theeplantages van India, en de dorre eindeloze outback van West-Australië, Tiger's Eye wordt gedolven op plaatsen waar hitte, droge lucht en een gevoel van wildernis hoogtij vieren. Het wordt gevormd door crocidoliet te veranderen, behoudt zijn mineraalrijke gemoedstoestanden en ontleent zijn gouden bolkleurenschema aan ijzeroxide. In de 16e eeuw was Tijgeroog zo zeldzaam dat het werd beschouwd als een element dat zo kostbaar was dat de waarde ervan zoveel hoger was dan goud.

De verhalen achter Tiger's Eye zeggen dat de Egyptenaren hard vielen voor de iriserende stralen van de Tiger Eye Stone, ze geloofden dat het goddelijke visie uitdrukte en het zelfs zou gebruiken als een steen om de ogen te vertegenwoordigen bij het creëren van grote goden. Het werd ook gebruikt als beschermend amulet op de borstplaten van Romeinse soldaten in de strijd.

De oorsprong van de naam van de edelsteen is geen toeval en gaat verder dan een simpele verwijzing naar een kleurenschema. De tijger is de echte koningin van de jungle: sterk, moedig en altijd klaar om toe te slaan. De geest van de tijger is een herinnering aan het belang van oerinstincten en het accepteren van het schaduwzelf om uit de jungle te sluipen en in het licht te staan. Het stimuleert mensen om alle kanten van zichzelf te accepteren; van speelse pose tot roofdier en beschermer, want het leven is onvoorspelbaar en er is persoonlijke kracht nodig om te floreren.

 

Genezende eigenschappen en voordelen van Tiger's Eye

Verbonden met zowel de wortel- als de sacrale chakra, wordt de Tiger Eye-steen geleverd met een overvloed aan glorieuze helende eigenschappen en voordelen die helpen om het fysieke en emotionele welzijn in één keer in evenwicht te brengen. Meer dan alleen een mooi gezicht, het Tijgeroog dient als een herinnering om innerlijke kracht te benutten, een beetje groter te staan ​​en te stoppen met het saboteren van het zelf, omdat al het licht en de liefde die nodig is al binnenin zit. In plaats van je te verstoppen, draait het bij Tiger's Eye allemaal om het naar de oppervlakte brengen van mooi zelfvertrouwen. Kijk eens naar de helende eigenschappen van de Tijgeroog edelsteen...

 

Lichamelijke genezende eigenschappen;

 • Brengt het endocriene systeem in evenwicht;
 • Goed voor seizoensgebonden affectieve stoornis;

Boordevol vitaliteit en altijd klaar om iemand uit een dip te halen, Tiger's Eye is een verbazingwekkende bloedversterker en uitzonderlijk in het balanceren van het endocriene systeem. Voor degenen die de neiging hebben om zich een beetje traag te voelen of doorweekt van lethargie, kan de Tiger Eye-steen zijn vurige goudbruine chi gebruiken om de pot te roeren en motivatie te wekken. Hogere energie, een sneller metabolisme en een zachtere geslachtsdrift helpen allemaal om de hormonen op één lijn te krijgen, waardoor de persoonlijke biochemie effectief weer op het beste niveau wordt gebracht. Voor degenen die last hebben van seizoensgebonden depressies, houdt de warmbloedige steen ook de hitte van de zon vast, waardoor het gewicht van donkere en sombere dagen wordt verlicht.

 

Emotionele genezende eigenschappen

 • Ruimt negatieve energie op;
 • Bouwt aan zelfvertrouwen en eigenwaarde;

Was negatieve energie weg, graaf diep in de wortelchakra en laat het zelfvertrouwen stijgen met het Tiger Eye-kristal. Deze steen heeft tal van emotionele helende eigenschappen en helpt de drager om sterk, gecentreerd en verbonden met hun kern te blijven, ongeacht de chaos die hen omringt. Wanneer je je geblokkeerd voelt, kan de energie van Tijgeroog ook dwars door dat gebrek aan motivatie heen snijden en helpen de focus te verleggen door een actievere benadering van het leven aan te moedigen.

Door die veilige en sterke basis te bouwen, energie op de juiste manier te sturen en de stralende, zonnige warmte van de steen op te nemen, kunnen degenen die ruimte maken voor het Tijgeroog in hun leven merken dat nieuw vertrouwen hen overneemt en hen helpt om te rijden. voor succes. Als onderdeel van de genezende krachten worden giftige energieën weggespoeld, worden mentale wegversperringen opzij geschoven en worden diepste dromen plotseling geen visioenen meer en komen ze echt binnen bereik.

Tijgeroog kan veel verschillende relaties helpen genezen. Het kan niet alleen helpen om op een positieve manier een laag zelfvertrouwen te overwinnen om relaties met het zelf te versterken, maar het kan ook een handje helpen als het gaat om lastige emotionele banden met financiën en geld. Voor degenen die worstelen met eigenwaarde en die daar geldproblemen mee opstapelen, werkt Tiger's Eye aan het ontrafelen van deze beperkende overtuigingen en het opruimen van giftige energie rond de dingen in het leven die er vaak toe dienen om mensen zich veilig te laten voelen.

 

Spirituele genezende eigenschappen

 • Reinigt de Rootchakra;
 • Verbetert paranormale vermogens;

Voor degenen die wat hulp nodig hebben met hun lagere chakra's, is de Tijgeroog een geruststellende metgezel. Het wortelchakra, het zonnevlechtchakra en het sacraalchakra werken allemaal in harmonie met deze aardse steen. Dit zijn de veiligheids- en krachtchakra's, waar mensen zich geaard voelen, verbonden met de aarde onder hun voeten en stabiel genoeg in deze wereld om hogerop te springen en diepere niveaus van spiritueel bewustzijn te verkennen. Zonder een solide basis voor deze chakra's kan het lastig zijn om je zelfverzekerd en op je gemak te voelen, omdat ze er actief toe bijdragen om mensen vastgebonden te houden.

Deze stenen zijn ongelooflijke versterkers, wat betekent dat ze ook bekend staan ​​om het aanboren en verbeteren van fysieke vermogens. Voor degenen die zich dieper willen verbinden met hun derde oog, kan het gebruik van de edelsteen als een spirituele versterker naar hogere rijken de aura ten goede komen, hoewel het de moeite waard is om te onthouden dat de Tijgeroog meer een aardse wortelchakra-steen is.

 

Zodiac Geboortesteen

 • Een Gemini-geboortesteen
 • Goed voor Steenbokken en Leeuwen

De Tiger Eye-edelsteen is een match voor diegenen die op zoek zijn naar een snufje midzomermagie als het gaat om hun geboortesteen. Tweelingen zullen grote vreugde vinden in de gouden bolachtige steen, als van nature creatieve mensen, deze steen is geweldig om fantasierijke blokken te helpen verschuiven. Het helpt ook bij het nemen van fijne beslissingen, perfect voor de Tweeling die soms op het hek zit te wachten tot iemand anders de juiste keuze maakt. Tweelingen staan ​​​​ook bekend als snel van begrip en klaar om te praten, maar kunnen zich soms ook rusteloos en angstig voelen op hun plaats, ze beheersen de controle maar zijn vrij om met de stroom mee te gaan. Deze tegenstrijdige tweelingzijde van hun persoonlijkheid wordt prachtig uitgebalanceerd door de aardende en stabiliserende vibes van deze geelbruine steen.

Steenbok en Leeuw kunnen ook geweldig gebruik maken van de genezende balsems van Tijgeroog. De planeet die nauw is uitgelijnd met het Tijgeroog is Mercurius, die zijn gewicht en verwondering met zich meebrengt, aangezien de luchttekens vaak de grondkracht van de aarde nodig hebben om ze vast te houden in plaats van weg te drijven in de wind van verandering.

 

Hoe Tiger's Eye-stenen te gebruiken

 • Bekijk onze helende Tijgeroog armbanden
 • Draag Tigers Eye voor bescherming
 • Plaats hem in huis voor balans
 • Gebruik het voor rootchakra-genezing

Er zijn veel manieren om het gouden licht van Tijgeroog in het dagelijks leven te verwelkomen. Van oogverblindende sieraden tot Feng Shui-stenen, echter, Tigers Eye is gekozen om te worden gebruikt, iedereen die deze steen in zijn bezit heeft, zal zeker een overvloed aan genezende voordelen oogsten. Bekijk de manieren waarop Tijgeroog vaak wordt gebruikt...

 

Sieraden

Een van de meest effectieve manieren om het meeste uit edelstenen te halen, is door ze dicht op de huid te houden. Edelsteenjuwelen zijn een van de beste manieren om de krachtige helende eigenschappen van verschillende kristallen te absorberen, aangezien de trillingen op de blote huid rechtstreeks in de eigen energiebron terechtkomen.

Tijgeroog armbanden, hangers en ringen zijn allemaal populaire manieren om de steen te dragen. Misschien wel het meest effectief komt van een armband of ring, omdat het de steen op een lagere positie in het lichaam houdt, waardoor het nauw verbonden blijft met de zee- en wortelchakra's waar het in de hoogste harmonie werkt. Voor degenen met gespannen gewrichten of gebroken botten kan Tiger's Eye ook een handje helpen dankzij zijn helende eigenschappen. Stenen kunnen ook worden gebruikt voor bewuste meditatie en manifestatiebeoefening, en ze kunnen ook op een altaar worden geplaatst om na te denken over persoonlijke spirituele praktijken.

 

Thuis en op kantoor Feng Shui

Als een steen die bekend staat om zijn volledig reinigende en beschermende eigenschappen, is Tiger's Eye een geweldig amulet wanneer je een harmonieus feng shui-gevoel in huis en op kantoor wilt creëren. Feng Shui heeft betrekking op het brengen van een zen-achtig gevoel in je huis en het gebruiken van ruimte en indeling om een ​​gevoel van balans en een duidelijke instelling te creëren. Tijgeroog is vooral handig om te gebruiken in Feng Shui voor elk type kantoor of werkruimte, omdat het fijne focus stimuleert, een ander niveau van inzicht geeft in complexe situaties en uitstelgedrag helpt om de klus te klaren.

In de huisruimte en het balanceren van Feng Shui-vibes, staat de Tiger's Eye-edelsteen er ook om bekend stemmingen vast te houden, geluk aan te trekken en angsten weg te nemen, waardoor het huis een veilige haven wordt voor de buitenwereld.

Een van de beste plekken om Feng Shui en Tijgeroog samen te brengen, is om het als een beschermend amulet te gebruiken door het dicht bij de voordeur of dicht bij een raam te plaatsen. Voor degenen met kinderen die hun tijgerin-natuur willen laten gelden om hun welpen te beschermen, is het ook logisch om een ​​Tijgeroog in de slaapkamer of kinderkamer van deze kleine mensen te bewaren.

 

Hoe stenen en sieraden te reinigen

 • Reinig met water
 • Laad op door hem in de aarde te plaatsen

Zoals gezegd, Tiger's Eye is een geweldige versterker en uitzonderlijk als het gaat om het opruimen van giftige energieën. Om het Tijgeroog in topvorm te houden en op het hoogste vibratieniveau te laten neuriën, is het belangrijk om de edelsteen schoon te houden en vrij te houden van een opeenhoping van negativiteit. Regelmatig reinigen van juwelen met edelstenen en geboortestenen houdt ze fris, fantastisch en altijd klaar om hun magie te bewerken.

Een van de gemakkelijkste manieren om de Tiger's Eye te reinigen, is door hem simpelweg in water te plaatsen en te laten zitten. Als je een scheutje zeep wilt toevoegen, kan dit ook helpen om de steen voorzichtig te ontdoen van negatieve opbouw, zodat deze helder blijft en klaar is om zijn magie weer te laten werken.

Voor een echt diepe reiniging is het verbinden van Tijgeroog met de aarde ook een goede oplossing. Of het nu gaat om het ergens veilig voor een nacht begraven of onder een favoriete boom plaatsen, het idee is om het terug in de aarde te laten wortelen en zijn kracht weer te vinden. Sommige mensen laten hun edelstenen graag onder het licht van de maan liggen om ze op natuurlijke wijze te reinigen. De maan bewerkt altijd zijn magie met edelstenen door de steen opnieuw te voorzien van sterke spirituele eigenschappen en kracht. Het reinigen van edelsteenjuwelen en -kristallen kan het beste worden gedaan na elke energierijke meditatie, of als je ze dagelijks terloops draagt, zal een paar keer per jaar reinigen het krachtig en perfect houden.

 

Laatste gedachten over Tiger's Eye

Tijgeroog is een geweldig amulet om angst te verdrijven, hogere beschermingsniveaus in te weven en positieve transformatiekrachten in het dagelijks leven te brengen. Het is een belangrijke steen voor degenen die moeite hebben om zich geaard te voelen en die het gevoel hebben dat een extra dosis geluk in het leven de basis kan leggen om verbonden te zijn met hun eigen gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en om hun volledige potentieel te bereiken.

Verbonden met Moeder Aarde, de natuurlijke wereld, de grond onder de voeten en de oude geesten van bescherming, is de Tiger's Eye een waardige keuze voor diegenen die graag sterkere krachten willen aanboren. Voor degenen die de behoefte voelen om wat hoger te staan, hun stem wat harder te verheffen en de zelfverzekerdheid hebben om vooruit te stappen en in hun eigen licht te stappen, kan de gouden bol van deze rijke en legendarische steen de perfecte talisman zijn om helpen je daarheen te brengen.

Wat vind jij van Tijgeroog? Roept de kracht je aan? 

 

Veelgestelde vragen over Tijgeroog

 

Hoe Tijgeroog reinigen?

Je kunt Tijgeroog reinigen door het een paar minuten onder water te houden en zelfs met een zachte borstel en milde zeep. Je kunt je Tijgeroog edelsteen ook in het licht van de maan laten liggen. Als je een niet-invasieve manier wilt om je Tijgeroog te reinigen, kun je het uitvegen of gongs of een klankschaal gebruiken.

 

Hoe Tigers Eye opladen?

Als aardse steen laat Tijgeroog zich graag opladen door Moeder Aarde zelf. Je kunt je Tijgeroog in aarde begraven om hem 'terug te laten wortelen naar het midden'. Je kunt je Tijgeroog ook plaatsen in de aanwezigheid van andere kristallen die bekend staan ​​om hun opladende krachten, zoals seleniet en helder kwarts. Als je je Tigers Eye in aarde of maanlicht laat liggen, wordt hij ook opgeladen.

 

Waar is Tijgeroog goed voor?

Tijgeroog is goed voor het vergroten van je zelfvertrouwen en kracht en staat bekend als de steen van moed. Het is een wortel- en sacraalchakra-steen, wat betekent dat het je helpt om te aarden, een veilige en sterke basis op te bouwen en je motivatie weer te vinden. Het is ook goed in het afweren van negatieve energie.

 

Hoeveel is Tijgeroog waard?

De waarde van Tigers Eye kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit, snit en kleur van elk stuk. Er zijn zeldzame stukken die duizenden dollars opbrengen en er zijn eenvoudige stenen die maar een paar dollar kosten. Het kan ongeveer $ 1 of $ 2 per karaat kosten en meer voor zeldzamere cabochons.

 

Kun je Tigers Eye in water stoppen?

Ja, Tijgeroog is een sterke en duurzame steen en kan in water worden geplaatst. Het heeft een hardheid van ongeveer 6,5-7 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het water en andere elementen kan verdragen. Het kan ook in zout water worden geplaatst, hoewel het niet wordt aanbevolen om edelstenen of kristallen gedurende lange tijd in zout water te hebben.

 

Hoe weet je of Tigers Eye echt is?

Trouw aan zijn naam, zou een Tijgeroog een kattenoogeffect moeten hebben als je het tegen het licht houdt. Deel uitmaken van de kwartsfamilie en een cabochon zijn, betekent dat het kantelen van de steen onder licht ervoor moet zorgen dat de gele band lijkt te bewegen. True Tigers Eye heeft ook een glanzende glasachtige glans en een zilverachtige tint wanneer het tegen het licht wordt gehouden. Het moet ook harder zijn dan glas.

 

Welk chakra is Tijgeroog?

Het Tijgeroog is een rootchakra-steen maar is ook verbonden met het heiligbeenchakra en het zonnevlechtchakra. Het rootchakra is een van onze belangrijkste fundamentele chakra's, omdat het bepaalt hoe veilig en geborgen we ons voelen in de wereld. De zonnevlechtchakra is verantwoordelijk voor ons gevoel van eigenwaarde en de sacrale chakra is de thuisbasis van emotie, stimulatie en creativiteit.

 

Hoe Tijgeroog schoonmaken?

Houd je Tijgeroog fysiek en energetisch schoon door hem onder lauw water te laten lopen. Als je hem goed wilt schrobben, kan een zachte borstel en milde zeep helpen. Je kunt je Tijgeroog ook spiritueel reinigen door hem in aarde te begraven, in maanlicht te plaatsen en hem in te smeren met salie of palo santo.

 

Waar is Tijgeroog van gemaakt?

Tijgeroog is een variëteit van kwarts. Het is een lid van de chalcedoon-mineraalklasse en wordt gevormd door crocidoliet te veranderen. Het ontleent zijn gouden essentie aan ijzeroxide. Het is ook samengesteld uit limonie en riebeckiet.

 

Is Tijgeroog een beschermende steen?

Ja, Tijgeroog is een beschermende steen. Traditioneel werd deze edelsteen gedragen als een amulet om het kwaad af te weren. Het staat bekend om zijn bescherming tegen negatieve energieën en omdat het ook een aardende steen is, kan het helpen om de wortelchakra te zuiveren, zodat je je veiliger kunt voelen in deze wereld.

 

Hoe Tigers Eye activeren?

Een van de beste manieren om Tijgeroog te activeren, is door het dicht op het lichaam te dragen. Dit is de reden waarom sieraden van Tigers Eye zo populair zijn. Het is ook goed om direct huidcontact te hebben, zodat de trillingen van de stenen en je eigen trillingen kunnen synchroniseren. Een andere manier om Tijgeroog te activeren is door het vast te houden of op de lagere chakra's te plaatsen en bewust je intenties te bepalen.

 

Is Tiger's Eye veilig?

Tijgeroog is een zeer veilige steen en weinigen zullen een reden vinden om deze goudbruine edelsteen niet in hun leven te verwelkomen. Er zijn tijden dat je je opgewonden voelt door de energie van het Tijgeroog (zoals wanneer je probeert te slapen). Als je gevoelig bent voor zijn energie, kun je hem tijdens rust uitdoen.

 

Waar kun je Tiger's Eye vinden?

Tijgeroog is een vrij veel voorkomende edelsteen, dus je zou het bij elke gerenommeerde kristalverkoper moeten kunnen kopen. Zorg er altijd voor dat u koopt bij een veilige en vertrouwde verkoper die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat hun edelstenen ethisch en echt zijn.

 

Mag Tigers Eye in de zon?

Tijgeroog is een steen die geregeerd wordt door de zon en mars. Het is een behoorlijk winterharde en donkere steen, dus het zou niet veel problemen moeten opleveren als het in de zon wordt geplaatst. U moet echter alle blootstelling van kristallen aan de zon tot een paar uur beperken om dramatische temperatuurschommelingen te voorkomen.

 

Hoe ontstaat Tijgeroog? 

Wanneer een kwartsgesteente crocidolietscheuren heeft en er water onder het oppervlak sijpelt, leidt dit tot kwartsgroei op deze scheuren. Hetzelfde proces van scheuren en groeien vindt opnieuw plaats en creëert kwartsbanden met diagonale crocidolietvezels. Wanneer een deel van het ijzer in de crocidoliet oxideert, leidt dit tot goudbruine tinten en krijgen we Tijgeroog.

 

Hoe Tijgeroog polijsten?

Je kunt je Tijgeroog polijsten met een droogtrommel of je kunt het met de hand doen met superfijn schuurpapier met een versleten lap van 600 grit. U kunt na het schuren ook speciale polijstpoeders gebruiken om het die glans te geven. Als je steen al getrommeld is, kan een vochtige doek ook een snelle truc zijn.

 

Hoe Tigers Eye programmeren?

Programmeer je Tijgeroog door hem in je ontvangende hand (de linkerhand) te houden. Concentreer je dan op de steen en vul hem met goede energie. Wees heel duidelijk over je intentie tijdens het hele programmaproces en visualiseer hoe het zou zijn en voelen als je droom werd gerealiseerd. Zeg hardop waarmee je het kristal wilt helpen. Blijf de steen dragen of houd hem meerdere dagen of langer dicht.

 

Hoe gebruik je een Tigers Eye slinger?

Houd je Tigers Eye-slinger in je handpalm om een ​​band te smeden, beslis welke bewegingen ja en nee betekenen en communiceer dit met je slinger. Houd het vervolgens tussen uw wijsvinger en duim en stel het een paar eenvoudige vragen en demonstreer de bewegingen die ja of nee betekenen om uw slinger te programmeren. Oefen eerst met eenvoudige vragen, tenzij je energie gesynchroniseerd is.

 

Is Tijgeroog magnetisch?

Hoewel Tijgeroog niet magnetisch is in de traditionele zin, kan het soms magnetische aantrekkingskracht vertonen als het hematiet-insluitsels bevat.

 

Is Tijgeroog giftig?

Hoewel Tijgeroog sporen van blauw asbest en silicose kan bevatten, is het geen giftig of gevaarlijk kristal om te dragen. Kristallen zijn volkomen veilig voor degenen die ze dragen, mogelijke problemen die zich kunnen voordoen, doen zich alleen voor wanneer ze worden vermalen en het stof gedurende langere tijd wordt ingeademd.

 

Waar Tigers Eye te plaatsen?

Omdat Tijgeroog een lagere chakra-steen is, is het geweldig om de edelsteen op je wortelchakra, je heiligbeenchakra of je zonnevlechtchakra te plaatsen om blokkades op te heffen. Je kunt Tigers Eye ook op het lichaam dragen in de vorm van sieraden om de energie en intentie altijd met je mee te dragen.

 

Waar plaats je Tigers Eye in huis?

Als verbazingwekkende beschermstenen is het gebruikelijk om Tigers Eye in deuropeningen of toegangswegen naar uw huis te plaatsen. Dit helpt om slechte energie op afstand te houden en zorgt ervoor dat je ruimte heilig blijft. Je kunt hem ook plaatsen in kantoorruimtes of kamers waar vaak beslissingen worden genomen, want het is een steen die moed, dapperheid en besluitvorming aanmoedigt.

Terug naar blog