De Zwarte Onyx gids

Zwarte onyx is een van de meest intrigerende stenen die je ooit zult tegenkomen.

Als je ooit hebt overwogen om de onyxsteen toe te voegen aan je verzameling kristallen, ben je waarschijnlijk interessante informatie tegengekomen over de steen, de oorsprong en het gebruik ervan. Deze steen is gehuld in mysterie en zou onnoemelijke krachten bevatten.

Vanwege de kracht die het gebruikt, is de onyxsteen een van de belangrijkste zwarte edelstenen voor je spirituele en meditatieve praktijken. Als zodanig moet het goed worden verzorgd en met respect worden behandeld.

Ga met ons mee terwijl we alles ontdekken over dit mysterieuze juweeltje.

 

Wat is zwarte onyx?

De onyx-edelsteen komt eigenlijk in verschillende kleuren voor, maar de meest bekende is zwart. Historisch gezien geloofden velen dat de onyx-edelsteen verantwoordelijk was voor het veroorzaken van meningsverschillen en conflicten tussen vrienden.

Nu wordt de steen echter gevierd omdat hij in plaats daarvan tal van positieve eigenschappen heeft. Deze zwarte edelsteen is nuttig om jezelf te aarden en in balans te brengen, en het werkt ook goed als een beschermende steen. Daarnaast heeft de onyx-edelsteen ook verschillende voordelen met betrekking tot feng shui.

 

Zwarte Onyx Betekenis

Hoewel de associaties met deze steen in de loop van de tijd kunnen zijn veranderd, blijft de betekenis ervan hetzelfde.

De onyx is een steen die zijn drager enorm krachtige trillingen van bescherming, wilskracht, focus en kracht biedt. Velen geloven dat de onyx er is om motivatie te stimuleren en je voortdurend vooruit te helpen in je leven. Het activeert je wortel- en zonnevlecht, evenals je derde oogchakra's. Dit kan ons helpen om onszelf volledig op de aarde te aarden.

Daarnaast heeft de onyxsteen de kracht om je de energiestoot te geven die je nodig hebt om je dromen na te jagen. En om je vervolgens te beschermen tijdens die reis terwijl je aan je doelen werkt. Door de onyx dagelijks te dragen of te dragen, kun je je aura afschermen en voorkomen dat negatieve energieën zich aan je hechten.

Al duizenden jaren wordt de onyx-edelsteen gebruikt als een bron van bescherming en tot op de dag van vandaag is het een van de sterkste beschermende stenen die de mens kent.

 

Voordelen en genezende eigenschappen van zwarte onyx

Deze steen staat bekend als een van de krachtigste mediums om energie te kanaliseren, waardoor het een uitstekende keuze is voor genezers om te gebruiken als het gaat om emotionele, mentale en fysieke genezing.

De fysieke helende eigenschappen van een onyxsteen zijn verbonden met onze wortelchakra's. Dit helpt ons lichaam de symptomen te verlichten van een aantal kwalen die typerend zijn voor een wortelchakra die uit balans is. Deze aandoeningen omvatten:

  • Zwelling in de onderste helft van het lichaam
  • Complicaties en problemen in verband met de menstruatie
  • Vermoeidheid, traagheid, een onvermogen om te focussen
  • Problemen met betrekking tot de blaas
  • Gastro-intestinale problemen
  • Pijn, krampen en een beklemmend gevoel in de onderrug, voeten en enkels.

De meeste van de hierboven genoemde problemen zijn het gevolg van het feit dat de wortelchakra vertroebeld is met negatieve smog. De onyx-edelsteen kan deze problemen en de bijbehorende symptomen helpen verlichten door hem dicht bij het lichaam te houden totdat de chakra is gewist.

Als het gaat om emotionele en mentale problemen, kan de onyx helpen bij het wegnemen van zorgen en zorgen die voortkomen uit negativiteit. Al te vaak worden we geconfronteerd met emoties die moeilijk te verwerken zijn, zoals verdriet en woede. Hoewel dit soort emoties misschien niet inherent negatief zijn, is onze menselijke neiging om ze op schadelijke manieren te gebruiken, zoals het koesteren van een gevoel van wrok.

Hoewel onyxstenen niet noodzakelijkerwijs proberen deze emoties volledig te verwijderen, helpen ze ze eerder om ze naar een groter doel te kanaliseren. Dus in plaats van deze negatieve gevoelens aan de kant te schuiven, helpt deze steen ons om deze problemen beter te zien, ze beter te erkennen, ze beter te accepteren en er beter doorheen te werken zonder ons erdoor belast te voelen.

De onyx-edelsteen is ook geweldig als onderdeel van je dagelijkse meditatie, omdat het je kan helpen de ware omvang van je potentieel te realiseren, vooral wanneer je energie het laagst is en je misschien geen focus hebt. De edelsteen snijdt door mistige gevoelens en geeft een gevoel van mentale helderheid. Het is ook geweldig voor wanneer u beslissingen moet nemen, omdat het u helpt te voorkomen dat u beslissingen neemt die te sterk op emoties zijn gebaseerd.

 

Hoe zwarte onyx te gebruiken

Het is heel gemakkelijk om deze zwarte edelsteen te gebruiken om je chakra's te activeren, te reinigen en in balans te brengen, en de voordelen die zullen volgen zijn groot.

Om te beginnen, ga liggen en plaats je steen direct tussen je voeten. Beginnend met je aardsterchakra, werk je omhoog naar je andere chakra's. Laat de steen 10 tot 15 minuten op elk chakra-punt liggen voordat je naar het volgende gaat.

 

Hoe Black Onyx schoon te maken en te verzorgen

Na een tijdje kan je onyx-edelsteen vies worden en vertroebelen door alle negatieve energieën die hij heeft verwijderd. Als u de uwe vaak gebruikt, kunt u deze het beste vaak reinigen. Houd je steen in helder stromend water. Dit zal het reinigen van de negatieve energieën. Gebruik vervolgens een mild afwasmiddel om vuil of aanslag te verwijderen voordat je het weer onder schoon stromend water houdt.

Probeer te voorkomen dat uw onyx in direct zonlicht wordt geplaatst, omdat dit de kleur kan doen vervagen.

 

Hoe weet ik of mijn Onyx echt is?

Onyx is een van de hardste edelstenen die er zijn, waardoor het gemakkelijk is om te bepalen of je onyx echt is of niet. Controleer eerst het oppervlak van de steen. Als je er krassen op ziet die eruit zien alsof ze zijn veroorzaakt door algemene slijtage, is je steen misschien geen echt onyx-edelsteen.

Daarnaast kun je een aansteker 10 seconden tegen de steen houden voordat je hem in wat water laat vallen. Echte onyx blijft ongedeerd door dit proces.

Als een donkere en mysterieuze steen met verbazingwekkende eigenschappen je intrigeert, dan moet je onyx aan je verzameling toevoegen.

 

Nu snapt u waarom wij ervoor kiezen om in bijna al onze sets deze prachtige zwarte onyx te verwerken. 

Terug naar blog